Covid19

22/02/2020 Printversie

Geachte klant,

Naar aanleiding van de uitbraak van het Covid19 virus en de overvloedige vragen die deze epidemie met zich meebrengt, hebben we besloten om wat zaken te verduidelijken met betrekking tot bestellingen en leveringen.

Op dit moment zijn er stock -en leveringsproblemen voor PBM, alcoholgels en handzepen.
Wij verwachten ook vertragingen voor bepaalde staalname swabs. Duitsland heeft een exportstop afgekondigd voor alle PBM items. Dit betekent dat wij ook vertraging in levering verwachten van bepaalde handschoenen, overalls, labojassen, veiligheidsbrillen en ander beschermingsmateriaal.

Wij blijven nauwgezet en direct contact houden met de betreffende fabrikanten teneinde onze plaats in de wachtrij voor productie niet te verliezen en om de situatie dag na dag te kunnen blijven evalueren.

We hebben de opvolging van onze voorraad en verkoop van de essentiële producten gecentraliseerd bij één welbepaalde persoon, waardoor alle belangrijke informatie ter zake ook snel en op de juiste manier kan geduid worden. Deze persoon screent eveneens voortdurend de markt op zoek naar nieuwe stocks, nieuwe bronnen, alternatieve producten, …

Wij hebben voor ons klantenbestand een prioriteitslijst in het leven geroepen, die rekening houdt met een al dan niet bestaande klantenrelatie en doeleinden van de producten. Op dit moment geven wij daarom voorrang aan leveringen voor bestaande contractuele klanten of medische professionals.

Dit bekent ook dat de stock wordt verdeeld en dat zendingen dus niet per se in zijn geheel worden uitgeleverd.

Dit alles neemt niet weg dat wij sowieso beperkt zijn in de maatregelen die we zelf kunnen nemen, en dat het grootste deel van de problemen zich hogerop in de keten bevindt, met name in de productie die onder meer af te rekenen heeft met :

-          een gigantische verhoging van de vraag

-          de dreiging (of het reeds afgekondigd zijn) van overheidsrestricties voor export

-          voor de reeds door de epidemie getroffen regio’s : daling of zelfs stilvallen van de productie door  personeelstekort (bvb.in het geval van quarantaine).

Om de toevloed van aanvragen en bestellingen in goede banen te leiden en de administratieve overlast te beperken kunnen orders voor mondmaskers, swabs, handgels -of zepen, dispensers, overalls, veiligheidsbrillen en handschoenen niet meer geannuleerd worden of terugbetaald worden eens de bestelling is geplaatst. Wij zien ons hiertoe genoodzaakt omdat we ons dienen in te dekken tegen problematische overstocks mocht de situatie plots veranderen. Wij beschouwen elk order dan ook als een akkoord met deze bepaling.

Enkel door uw order te plaatsen verzekert u een plaats in de wachtrij. Wij aanvaarden geen reservaties. De leveringstermijnen zijn onduidelijk op dit moment. De leadtimes die op onze webshop worden getoond zijn louter indicatief en geldig onder normale omstandigheden. Het heeft geen zin om hiernaar steeds weer te informeren omdat we zelf niet over accurate info beschikken. Wij geven enkel de garantie dat we de levering zullen uitvoeren van zodra er voorraad beschikbaar is.

We danken u voor uw begrip en staan ter beschikking voor nadere toelichting.

 

« Terug