Om uw persoonlijke prijzen te zien en toegang te krijgen tot extra productinformatie dient u in te loggen. U ontvangt uw logingegevens nadat u zich heeft geregistreerd. Registratie is eenmalig.

Kalibratie en herstelling

Novolab biedt u via onze eigen hersteldienst in combinatie met ons netwerk van partners een betrouwbare service aan voor het onderhoud, het herstel en de kalibratie van uw pipetten en dispensers. Wij ondersteunen de meest gangbare merken van pipetten (Eppendorf, Brand, Finnpipette, Gilson, Biohit,...) en de dispensers van Brand. Omdat u net zoals wij niet graag voor verassingen komt te staan, hebben we een transparant systeem opgezet met een duidelijk zicht op de kosten.

DOWNLOAD DIGITAAL AANVRAAGFORMULIER

DOWNLOAD DIGITAAL DECONTAMINATIEFORMULIER

DOWNLOAD FOLDER

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. KALIBRATIE (voor herkalibratie van pipetten)
De pipet wordt gekalibreerd volgens de gravimetrische methode. Indien de pipet niet conform is aan de gekozen specificaties, wordt deze bijgeregeld. Na de justering wordt de pipet opnieuw onder dezelfde condities gekalibreerd en voorzien van een officieel kalibratiecertificaat. De justering is steeds inbegrepen in de prijs van een kalibratie.

Wij bieden standaard volgende types van kalibratie aan*:

5@1: 5 metingen op 1 volume (enkel voor fix volume pipetten)

- 5@2: 5 metingen op 2 volumes (10% en 100% van het nominaalvolume) - standaard op 3 kanalen voor 8 en 12 kanaalspipetten of op alle kanalen

- 5@3: 5 metingen op 3 volumes (10%, 50% en 100% van het nominaalvolume) - standaard op 3 kanalen voor 8 en 12 kanaalspipetten of op alle kanalen.

- 10@2: 10 metingen op 2 volumes (10% en 100% van het nominaalvolume)

As found 10@1+ as left 10@1 BELAC: As found meting + 10 metingen op 1 volume met  BELAC certificaat (391-CAL) (Voor vaste volumes)

- As found 10@1+ as left 10@3 BELAC: As found meting + 10 metingen op 3 volumes (10%, 50% en 100% van het nominaalvolume) met  BELAC certificaat (391-CAL)

U kan des gewenst ook een initiële 4@1 as found meting aanvragen.

(*) Indien gewenst kan ook een door u bepaald type uitgevoerd worden. (Prijs op aanvraag).

2. BELAC KALIBRATIE VAN NIEUWE PIPETTEN

- 10@3@BELAC: BELAC: 10 metingen op 10, 50 en 100% van het nominaal volume. (zonder onderhoud of 'as found' meting).
Mogelijk voor nieuwe 1/8/12 kanaalspipetten. Deze kalibratie dient meteen te worden besteld samen met het order van de pipetten. Elke BELAC kalibratie achteraf valt onder de categorie van herkalibratie van pipetten. Deze kalibratie kan enkel aangevraagd worden voor nieuwe pipetten die werden besteld bij Novolab NV.

3. STANDAARD KALIBRATIE & DAkks kalibratie van Handystep Electronic.

- 10@3 kalibraties
met PD-tip op 5ml (+ optioneel 1,25ml of 50ml) met of zonder DAkks certificaat.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ONDERHOUD EN KALIBRATIE
Jaarlijks preventief onderhoud verhoogt de levensduur van de pipet en minimaliseert het optreden van lekken of andere pipetstoringen. Het gedeelte tip-cone, tip-cone houder, zuiger en tip-ejector wordt gedemonteerd en gereinigd, de piston wordt ingevet met siliconenvet (indien noodzakelijk). Indien nodig worden de versleten o-ringen, veertjes en seals vervangen door originele onderdelen. Deze onderdelen worden steeds afzonderlijk gefactureerd. Onderhoud en kalibratie zijn weliswaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke kalibratie wordt dan ook steeds voorafgegaan door een onderhoud. Dit is in onze kalibratieprijs inbegrepen.

HERSTELLINGEN
Elke herstelling voor een bedrag onder €80 excl.BTW (excl. kalibratie en onderhoud) wordt automatisch uitgevoerd.
Voor elke herstelling boven dit bedrag wachten we op uw akkoord met de prijs voorgesteld op een offerte.
Indien U beslist de herstelling niet uit te voeren, zien we ons verplicht een administratiekost van €25 excl.BTW aan te rekenen.

PROCEDURE
Wanneer u ons uw instrumenten bezorgt, dan dienen deze steeds vergezeld te zijn van een ingevuld decontaminatieformulier en  ook een aanvraagformulier(per instrument) waarop u ons de nodige informatie verschaft.

U kan beide documenten via de links hieronder downloaden: Vragen over on-site kalibratie of speciale wensen?

Contacteer ons hier.

Van hoog naar laag sorteren

28 artikel(en)

1-12 of 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Van hoog naar laag sorteren

28 artikel(en)

1-12 of 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3