Om uw persoonlijke prijzen te zien en toegang te krijgen tot extra productinformatie dient u in te loggen. U ontvangt uw logingegevens nadat u zich heeft geregistreerd. Registratie is eenmalig.

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

Meer afbeeldingen

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd
Referentie: SHIELD260-NIT-HAND

Het SHIELDskin™ Orange gamma werd specifiek voor gebruik in het labo ontworpen. SHIELDskin™ handschoenen beschermen u tegen biologische en chemische risico's en gaan bovendien de contaminatie van uw stalen tegen door de zuiverheid van de handschoen.


De SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260 handschoenen zijn PPE CAT III handschoenen met een AQL van 0,65 die in alle maten een lengte van 26cm hebben. Deze extra lengte ten op zichte van een standaard handschoen in combinatie met de unieke blend van nitriel en neopreen maken dat u defacto over een hogere bescherming dan gemiddeld beschikt tegen spatten van chemicaliën of microbiologische risisco's. Bovendien zijn de handschoenen ook getest op hun virusbestendigheid. Voor mensen met een gevoelige huid is de Shieldskin Orange dan weer een absolute must omdat ze zonder weekmakers werden geproduceerd en bovendien extra gewassen werden in het productieproces, wat maakt dat ze veel schoner en dus veel huidvriendelijker zijn dan andere varianten op de markt.


Novolab is de officiële Belgische distributeur en invoerder van dit gamma.


SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd, XS

REF: A19038

Inloggen

90 stuks

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd, S

REF: A19039

Inloggen

90 stuks

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd, M

REF: A19040

Inloggen

90 stuks

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd, L

REF: A19041

Inloggen

90 stuks

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd

SHIELDskin™ ORANGE NITRILE™ 260, ongepoederd, XL

REF: a19042

Inloggen

90 stuks

Verkoopseenheid : 90 stuks
OF
  • Sterke dienst na verkoop
  • Eigen technische dienst
  • Breed productgamma
  • Productadvies op maat
Beschrijving

Details

Vandaag gaat Shield Scientific nog een stap verder met de verbeterde SHIELDskin Orange Nitrile handschoenen op basis van de unieke twinSHIELD™ technologie. Door toevoeging van een neopreen coating aan de binnenzijde van de nitriel handschoen wordt de bescherming nog verhoogd.

Verhoogde conformiteit

Volgens de PPE directieve (persoonlijk beschermingsmateriaal) 89/654/EEC dient de werkgever alle potentiële risico's voor zijn werknemers te evalueren and gepaste maatregelen te nemen om risico's te beperken en/of te elimineren. Bij geval van risico dient de werkgever dan ook geschikt PPE te voorzien en correcte instructies te geven over het gebruik ervan. Aangezien labopersoneel vaak wordtblootgesteld aan risico's van chemische of biologische aard is het cruciaal dat geschikte handschoenen worden gebruikt die beschermen tegen het hoogst mogelijke risicolevel(onomkeerbaar of dodelijk risico in dit geval). De criteria voor complex design (Categorie 3) volgens directieve 89/686/EEC dienen te wordengehaald.

Dit brengt met zich mee dat enkel handschoenen die getest werden volgens de EN374:2003norm (beschermende handschoenen tegen chemicaliën en micro-organismen)mogen worden gebruikt.

SHIELDskin handschoenen waren bovendien de eerste handschoenen in hun soort die aan de striktere Europese normen voldoen door een minimum van 10% extra lengte(ten opzichtevan de marktstandaard van 240mm) te voorzien. Met een minimum standaardlengte van 260mm zijn de SHIELDskin handschoenen de eersten die standaard voldoen aande EN374:2003 norm die de minimum lengte bepaalt voor bescherming tegen biologische of chemische risco's.(Liquid proof) (300mm versie eveneens beschikbaar)


Verhoogd comfort

Een minimum aan vermoeidheid, een maximum aan beweeglijkheid en een bijzonder hoog comfortniveau vormen het resultaat van doorgedreven onderzoek en een merkeigen fabricatietechnologie. De synthetische zachte nitriel polymeer die voor SHIELDskin wordt gebruikt, is gebaseerd op een unieke "Skin Nitrile" technologie die een betere grip biedt in droge én natte omstandigheden. Alle SHIELDskin handschoenen zijn poedervrij en zo gefabriceerd dat alle handschoen gerelateerde reacties worden geminimaliseerd. (SHIELDskin is beschikbaar in nitriel én latex).

Verhoogde bescherming

SHIELDskin handschoenen bieden een effectieve bescherming tegen bacteriën, schimmels en zelfs virussen**. Het gebruik van een rigide statistische procescontrole en aangepaste procedures verzekeren een consistente, hoog kwalitatieve barrière zodoende dat voor alle SHIELDskin handschoenen een AQL van 0,65 werd bereikt. Door de uitermate hoge resistentie tegen micro-organismen (EN374-2:2003 level3) is het SHIELDskin gamma volledig conform aan de Europese regelgeving. SHIELDskin gaat echter verder door zijn bewezen virusresistentie. De handschoenen doorstonden immers ook de Amerikaanse ASTM-1671-97b viral penetration test. Verder zijn de handschoenen bijzonder geschikt voor IVF(getest op embryotoxiciteit) en getest op cytostatica volgens ASTM D6978-05. Bovendien werd het gamma ook getest op resistentie tegen een brede range van chemicaliën. Al deze kenmerken, maken van de SHIELDskin handschoen dan ook dé beschermende labohandschoen bij uitstek.

De verbeterde versie bestaat bovendien uit een dubbele component handschoen volgens de unieke twinSHIELD™ technologie waarbij aan de binnenzijde een neopreen coating werd toegevoegd aan de nitriel handschoen zodat er een merbaar betere bescherming wordt bereikt bij contact met chemicaliën en biologisch gevaar.

(** Deze virusbestendigheid wordt voor PPE categorie 3 handschoenen door geen enkele actuele Europese norm bindend opgelegd. SHIELDskin handschoenen gaan in deze dan ook verder dan de Europese regelgeving en voldoen aan virus bestendigheidvolgens de ASTM-1671-97b Viral penetration test.)

Extra informatie

Extra informatie

Maat XS-S-M-L-XL
Klasse PPE categorie III
AQL 0,65
Verkoopseenheid 90 stuks
Lengte 260 mm
Poedervrij Ja
Textuur Getextureerde vingertoppen
Steriel Nee
Getest op virusbestendigheid Ja
Chemische resistentie Beperkt contact/spatbescherming
Dikte aan de vinger 0,17 mm
Materiaal Nitriel/neopreen
Merk Shield Scientific
UNSPSC code 46181504
ISO code PK
Leadtime (dagen) 2
Eclass 5.1 40210504
BTW 0.21
Referentie SHIELD260-NIT-HAND
Beoordelen
Downloads & Extra's
Info aanvraag

Vraag met dit formulier extra info aan, specifiek voor dit product.

Contactinfo

Bericht

* Verplichte velden