Telkamer Neubauer

Referentie
A03612
Verkoopseenheid
Stuk

Telkamers worden gebruikt om een telling te doen van een aantal partikels per eenheid van een vloeistofvolume. Deze partikels (zoals leukocyten, erythrocyten, thrombocyten, bacteriën, sporen van schimmels, pollen enz…)  worden visueel geteld onder een microscoop. De types telkamers verschillen in de aard van het telraster en in de diepte van de kamer. Orthogonale lijnen vormen rastertjes die bij vergroting onder de microscoop zichtbaar worden. Het raster van een telkamer is ingegraveerd in het oppervlak van zijn bodem.

 

Log in voor prijs

Neubauer:

Dubbel raster, met of zonder klemmen voor dekglaasje

Het raster omvat 9 grote vierkanten van elk 1 mm².

De 4 grote vierkanten in de hoeken met “L” gemerkt , zijn elk verdeeld in 16 vierkantjes met zijden van 0.25mm. Ze worden gebruikt voor de telling van leukocyten.

Het grote centrale vierkant is verdeeld in 16 gegroepeerde vierkantjes met 0.2mm zijde, elk van die vierkantjes is op zijn beurt verdeeld in 16 vakjes met zijden van 0.05 mm, dus een oppervlakte 0.0025 mm².

De 5 gegroepeerde vierkanten in het grote centrale vierkant worden gebruikt voor de telling van erythrocyten en thrombocyten. In tegenstelling tot de meer moderne telkamer Neubauer Improved, wordt het tellingsveld van de gegroepeerde vierkantjes begrensd door de buitenste lijn van de drie scheidingslijnen.

Vervaardigd volgens DIN 12 847, inclusief 2 dekglaasjes voor de hemacytometer.

Meer informatie
leadtime 5
Referentie Fabrikant 718605
eclass 32030000
Merk Brand
UNSPSC code 41122604
Verkoopseenheid Stuk
Referentie A03612
Uitvoering Zonder klemmen

Vraag met dit formulier extra info aan, specifiek voor dit product.

Contactinfo


Bericht


Team Novolab is er voor jou
Team Novolab is er voor jou