Snel en comfortabel centrifugeren met de nieuwe centrifuge 5910 Ri van Eppendorf

De nieuwe gekoelde benchtop centrifuge 5910 Ri van Eppendorf vervangt zijn voorganger, de 5910 R, en blinkt uit in veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het toestel koppelt zijn hoge capaciteit (max. 56 × 15 ml / 28 × 50 ml) en uitmuntende prestaties aan een compacte en ergonomische voetafdruk. De 5910 Ri is bovendien eenvoudig te bedienen door de grote en intuïtieve 7-inch VisioNize-gebruikersinterface met touchscreen. Ook de instelling van belangrijke parameters, zoals de tijdsduur, snelheid en temperatuur, gaat sneller dan ooit, wat efficiënte en reproduceerbare runs oplevert. Dankzij de unieke favorietenfunctie op het startscherm ben je slechts drie klikken verwijderd van een centrifugeerreeks.

Kwaliteit voor alles

De centrifuge is een echte aanwinst voor je kwaliteitscontrole met zijn diverse autorisatieniveaus, wachtwoordbeveiliging en gedetailleerde documentatie van alle instellingen, runs en gebruikersactiviteiten. Zo is het altijd duidelijk wie wat wanneer gedaan heeft, waardoor je voldoet aan de GLP-criteria.

Om de kwaliteit van je stalen te garanderen is de 5910 Ri uitgerust met een geavanceerd temperatuurbeheersysteem. De nieuwste Dynamic Compressor Control (DCC)-technologie zorgt voor nauwkeurige koelprestaties en snelle voorkoeling.

Bedieningsfouten zijn verleden tijd door de programmafunctie, die tot 99 programma’s bevat met duidelijk omschreven parameters. Andere veiligheidsfuncties zijn de nieuwe rotorcompatibiliteitscontrole, de levensduurcontrole van de rotor en de ingebouwde onbalanssensoren. Routinetaken, zoals het onderhoud of de reiniging van rotor en apparaat, verliepen nog nooit zo efficiënt dankzij de herinneringen die je zelf kan instellen.

Allround applicaties

De 5910 Ri is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Celoogst in flessen tot 1.000 ml, grootschalige DNA- en RNA-isolaties, en Ficoll-gradiënten voor de zuivering van lymfocyten en monocyten zijn slechts enkele voorbeelden. Door die allround applicaties is de centrifuge van Eppendorf een verrijking in elk laboratorium met meerdere gebruikers en uiteenlopende vereisten. Het toestel voldoet aan ieders behoeften, zowel op de korte als lange termijn.

Ergonomische eigenschappen

Ook aan je comfort is gedacht, zodat het labowerk steeds ontspannen verloopt. De 5910 Ri bezit heel wat ergonomische eigenschappen, waaronder het laagste geluidsniveau binnen het veelzijdige Eppendorf-gamma. Daarnaast is de lage instaphoogte een belangrijke troef, aangezien het centrifugedeksel voor iedereen binnen handbereik ligt, en dit het laden en lossen vergemakkelijkt. Bovendien spaar je bij het sluiten van het deksel je krachten dankzij de soft-touch dekselfunctie met automatisch sluitmechanisme.

Let's get digital

Ga voor een digitaal en geconnecteerd labo met Eppendorfs modulaire aanbod van digitale services op jouw maat. Je centrifuge 5910 Ri op afstand bewaken met behulp van elektronische meldingen en apparaatalarmen? Dat is mogelijk met de VisioNize Lab Suite, die instaat voor een verhoogde staalbeveiliging en digitale monitoring. Hiermee ontvang je een melding als je centrifugeerreeks voltooid is of een waarschuwing als er fouten optreden. Via de VisioNize Lab Suite krijg je bovendien rechtstreeks toegang tot gebruikershandleidingen en belangrijke servicecertificaten.

Gegevens over de instellingen en runs kan je gemakkelijk bewaren door ze te exporteren als pdf- of csv-bestand via USB of via de VisioNize Lab Suite. Ook rondslingerende papieren in je labo behoren tot het verleden, want met de digitale lab-notebooksoftware eLABJournal ga je voor een milieuvriendelijk en papierloos alternatief.

Allesomvattende accessoires

De centrifuge 5910 Ri van Eppendorf is verkrijgbaar met een uitgebreid assortiment van accessoires, zoals rotoren, buckets en adapters, aanpasbaar aan jouw noden. Zo maakt de swing-bucket rotor S-4xUniversal staalbehandeling gemakkelijker dan ooit door zijn unieke, universele adapters. Dankzij dit innovatieve systeem is het mogelijk om platen, buizen en flessen met volumes tot 4 x 1 L te centrifugeren, zonder daarbij de rotoren, buckets of adapters te verwisselen. Hierdoor bespaar je niet enkel tijd, maar ook kosten en laboruimte, omdat je geen verschillende soorten accessoires moet aankopen of opbergen.

Bekijk gerust wat de opties zijn:

Bekijk ons assortiment

Voor meer informatie over de centrifuge 5910 Ri van Eppendorf of over welke accessoires het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie, kan je onze medewerkers contacteren. Novolab helpt je graag!

Contacteer ons