Hét goede voornemen voor 2022: bescherm jezelf, je dierbaren en je collega's

Het nieuwe jaar brengt steevast nieuwe goede voornemens met zich mee. Toch houden de meesten onder ons die, als we heel eerlijk zijn, niet lang vol. Laat 2022 daarom anders zijn en bescherm jezelf, je dierbaren en je collega’s! Gezondheid is het hoogste goed, maar zeker niet vanzelfsprekend tijdens de gezondheidscrisis die we momenteel doormaken. Ook twee jaar na de uitbraak van de pandemie is Covid-19 nog steeds niet verdwenen. Met de nieuwe besmettelijkere varianten die blijven opduiken, is het bovendien belangrijker dan ooit tevoren om voorzichtig met elkaar om te gaan.

Met enkele kleine aanpassingen maken we al een groot verschil op het vlak van veiligheid. Zet uw goede voornemen extra kracht bij met de mondmaskers, CO2-meters, luchtrecirculatoren, zelftesten en handgels van Novolab, uw erkende distributeur voor kwaliteitsvol medisch – en labomateriaal (FAGG).

Haal gerust adem met de FFP2-maskers van Medimundi

Om jezelf en je omgeving te beschermen, is het belangrijk om de circulatie van virusdeeltjes tot een minimum te beperken. FFP2-maskers filteren maar liefst 94% van de uitgeademde lucht en zijn daarom bijzonder geschikt om coronabesmettingen te voorkomen. Het ADF2-202NR filterende vouwmasker van Medimundi doet zelfs nog beter door 99,9% van de vaste en niet-vluchtige vloeibare deeltjes weg te filteren. Bovendien zorgen de nauwaansluitende panelen op de neus, mond en kin ervoor dat inwaartse lekkage sterk gereduceerd wordt. Daardoor biedt het FFP2-masker een veel hogere beschermingsgraad dan de modale chirurgische mondmaskers, die vooral de verspreiding van je eigen speekselpartikels tegengaan, maar niet die van anderen.

De FFP2-maskers van Medimundi rollen van de band in België sinds 2020, toen het Turnhoutse bedrijf Cartamundi en de Universiteit Antwerpen de handen in elkaar sloegen. Zo voorzien ze medische professionals, onderzoekers, maar ook u, en de meest kwetsbare mensen onder ons niet enkel van de beste bescherming, maar ook van een optimaal comfort. Dat dankzij het zachte neusschuim en de latexvrije en rekbare elastieken.

Bescherm jezelf en anderen met de beste Belgische FFP2-maskers

Geen vuiltje aan de lucht met onze CO2-meters en luchtcirculatoren

Het gebruik van CO2-meters werd al aan het begin van de coronapandemie door leiders wereldwijd sterk aanbevolen. Waarom zijn ze zo belangrijk in de strijd tegen Covid-19? Eerst en vooral geven ze een betrouwbare inschatting van de CO2-concentratie in de lucht, en dus van de luchtkwaliteit in binnenruimtes, die idealiter onder 800 ppm (parts per million) ligt. Hoe beter de luchtkwaliteit, hoe beter een kamer verlucht is en dus ook hoe kleiner het risico op de overdracht van virussen via aerosolen. Laat het nu net die aerosolen of kleine druppeltjes met virusdeeltjes zijn die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Toch hadden CO2-meters ook daarvoor al hun nut bewezen. Ze maken ons namelijk attent op een goede ventilatie, het beste middel tegen kwaaltjes zoals vermoeidheid, stress, concentratieproblemen en hoofdpijn.

Met de TFA CO2 monitor AirCo2ntrol Life meet je gemakkelijk het actuele CO2-gehalte, de luchttemperatuur en luchtvochtigheid in binnenruimtes, zoals kantoren, klaslokalen of zelfs gewoon je eigen huiskamer. Zo kan je te allen tijde controleren of de CO2-grenswaarde zich nog steeds onder 800 ppm bevindt om een gezonde luchtkwaliteit te garanderen. Drie LED-lichtjes geven aan de hand van een kleurensysteem aan als die waarde bereikt of overschreden wordt. Bij een goed CO2-gehalte (onder 800 ppm) licht het groene lampje op, bij een gemiddelde waarde (tussen 800 en 1200 ppm) gaat het gele lampje branden en bij een slechte concentratie (boven 1200 ppm) springt het rode lampje aan. Bovendien waarschuwt een alarmsignaal als de luchtkwaliteit in het gedrang komt en de tijd om kamers te ventileren aangebroken is.

Bewaak de luchtkwaliteit met een CO2-meter

Naast voldoende ventileren is ook actieve luchtdesinfectie een goede oplossing om de overdracht van ziektes via de lucht te voorkomen. Met dat doel ontwikkelde Biosan de UVR-Mi luchtrecirculator die met twee kiemendodende uv-lampen de lucht ontsmet. Uit de lampen komt uv-c licht vrij, waardoor virussen en micro-organismen buitenspel worden gezet zonder de veiligheid van omstanders in gevaar te brengen. Hoe de UVR-Mi ziektes zoals de griep en Covid-19 precies te lijf gaat, kan u uitgebreid nalezen in onze andere blog.

Zet in op schone lucht met de luchtcirculator van Biosan

Een neus voor veiligheid met betrouwbare zelftests

Coronabesmettingen opsporen was lange tijd louter mogelijk met PCR-tests, maar ondertussen zijn ook zelftests al even aan een opmars bezig. Na een neusuitstrijkje met een ondiepe wisser in het voorste deel van de neus kan je thuis zelf achterhalen of er antigeen of viruseiwit voorkomt in het afgenomen staal. Zelftests zijn minder invasief en vooral nuttig om superverspreiders met hoge virale ladingen te detecteren, waardoor ze een goed alternatief vormen voor een PCR-test. Toch blijft die laatste aangeraden bij symptomen of na een hoogrisicocontact.

Met de SARS-CoV-2 Rapid antigeen zelftest Nasal van Roche test je jezelf gemakkelijk zonder hulp van buitenaf. Na het neusuitstrijkje heb je binnen de 15 minuten het testresultaat. De tests zijn verpakt per 5 en goedgekeurd door het FAGG. Daarom zijn ze een betrouwbaar middel om in alle veiligheid toe te leven naar samenkomsten met kwetsbare personen.

Ontmoet elkaar veilig met de zelftest van Roche

Daarnaast biedt Novolab ook de FlowFlex neuswisser zelftest aan, die op dezelfde manier werkt. De test is CE-, TUV- en ISO-gecertificeerd en geeft het resultaat na 15 tot 30 minuten.

Test jezelf met de FlowFlex sneltest

Liever geen wisser in de neus? Met de Joinstar zelftest spoor je coronabesmettingen na 10 à 15 minuten op door een speekselstaal af te nemen. De sneltest heeft een nauwkeurigheid van 95% en is ideaal voor gebruik bij kinderen.

Ontdek het comfort van de Joinstar speeksel zelftest

Niets aan de hand met de Ethygel alcoholgel

Een eenvoudige, maar belangrijke basismaatregel in de strijd tegen Covid-19 is een goede handhygiëne. Via aanraking van objecten of personen worden bacteriën, virussen en schimmels immers zomaar overgedragen zonder dat je er zelf iets van in de gaten hebt. Naast het wassen met water en zeep, zijn ook alcoholgels een onmisbaar product als je op pad bent en je je handen goed wil ontsmetten.

Daarom biedt Novolab de Ethygel alcoholgel aan, beschikbaar in formaten van 300 ml, 500 ml en een handig zakformaat van 125 ml. De hydroalcoholische gel is ideaal om de handen snel en grondig te reinigen en daarbij alle micro-organismen uit te roeien zonder dat er water aan te pas komt. Daarnaast is hij aangenaam in gebruik omdat hij geen vet gevoel achterlaat en bovendien zacht voor de huid, want hij bevat geen parfum en veroorzaakt daardoor geen irritatie. Een extra voordeel van de Ethygel is de anti-dryness functie waardoor de handen niet uitdrogen, zelfs bij veelvuldig gebruik.

Ga voor propere handen met de Ethygel alcoholgel